Баровци с яхти укрили 11 млн. лв. данъци

Собственици на яхти и скъпи лимузини от София дължат 11 млн. лв. данъци и осигуровки на държавата. Едно от бентлита пък се оказало собственост на неграмотен ром, който не могъл да обясни откъде и как тази кола се води на негово име.

Баровци с яхти укрили 11 млн. лв. данъци
Собственици на яхти и скъпи лимузини от София дължат 11 млн. лв. данъци и осигуровки на държавата.

Укритите задължения били засечени от столичните инспектори на НАП, след направени 56 ревизии.
Проверени са 22 собственици на яхти и 34 - на луксозни коли, сред които и бентлита.

Някои от дружествата, които притежават яхти и луксозни автомобили, не са отчели и лев приход от някаква дейност, станало ясно по време на ревизиите. За да оправдаят скъпите „играчки”, някои от собствениците им обяснили, че отдават яхтата си под наем или пък организират разходки на туристи.

Едно от бентлита пък се оказало собственост на неграмотен ром, който не могъл да обясни откъде и как тази кола се води на негово име.

Част от проверяваните се опитали да оправдаят средствата за скъпите покупки с безкрайни вериги  заеми от приятели, живеещи в чужбина. Други пък ги „доказвали” със заеми от починали. В употреба влизали и пари, събрани от сватби, от печалби от „Еврофутбол” и др.

При ревизиите обаче се оказало, че 90% от тези заеми са фиктивни.

Още по време на проверките публичните изпълнители от София са наложили запор на банкови сметки и движимо имущество на длъжниците, за обезпечат вземанията към бюджета.