Шварценегер се връща в киното... с анимация

Арнолд Шварценегер, чиито години като губернатор на Калифорния вече са зад гърба му, скоро ще се завърне към актьорската кариера, но не като познатия хард-герой, а в… анимационен сериал.

Шварценегер се връща в киното... с анимация
Анимационната екшън-комедия се нарича „The Governator" (комбинация от думите губернатор и терминатор) и ще разказва за супергерой, който живее двойнствен живот като обикновен семеен мъж. Шварценегер ще озвучава именно него.

Бившият губернатор разкри пред сп. „Уикли", че работи по телевизионния сериал с един от създателите на комикса „Спайдърмен" Стан Лий.

Мандатът на Шварценегер приключи през 2010 г. и той неотдавна заяви, че ще се завърне в Холивуд. Комиксът е неговата първа, окончателна стъпка за завръщането му в шоубизнеса. Още през януари той заяви, че проявява интерес към определени сценарии. От думите му тогава стана ясно, че говори за филма „С крила като орлите" (With Wings as Eagles). На 63-годишния актьор е предложена ролята на немски войник, който в края на войната получава заповед да убие група деца. Филмовият герой решава да спаси децата и да ги скрие на безопасно място.

Преди да направи кариера в киното Шварценегер беше шампион по бодибилдинг, което го отведе в Холивуд и му донесе роли в екшъни като "Конан Варваринът" и "Истински лъжи", превърнали се в едни от най-касовите филми през 80-те и 90-те години на миналия век.