Времето на 25-ти септември

Утре ще преобладава слънчево време. Ще е почти тихо. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18° и 23°, в София около 19°.

Времето на 25-ти септември

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Агенция "Фокус". Около и след обяд от запад облачността ще се увеличи, вечерта ще се вплътни и през нощта срещу петък на места в западната половина на страната ще превали.



Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб от южната четвърт. Максимални температури 20°-23°. Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала. Температура на морската вода е около 21°.

В планините до обяд ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е до умерен от запад, вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. След пладне над масивите от Западна България облачността ще се увеличи и през нощта срещу петък на места там ще превали. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 12°, а на 2000 метра - около 6°.

В петък - 26 септември ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд. Ще се появи вятър от северозапад, ще се усили до умерен и с него за кратко отново ще нахлуе по-студен въздух. Минималните температури ще са по-високи, максималните - по-ниски.

В събота - 27 септември вятърът ще се ориентира от север-североизток, в източната половина от страната ще се усили още. На места в планините, в южните и източните райони отново ще превали. Дневните температури слабо ще се повишат.

В неделя - 28 септември над Западна България ще бъде слънчево, със слаб северозападен вятър. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но вече без валежи. Вятърът все още ще е умерен от север-североизток. Ще продължи да се затопля.