11 издателства дариха учебници на гимназисти, пострадали от наводнението

Кметът на Добрич Детелина Николова подари учебници, предоставени от 11 български издателства, на деца от пострадалите от наводнението семейства.

11 издателства дариха учебници на гимназисти, пострадали от наводнението



По инициатива на кмета деца от 8 до 12 клас получиха дарените учебници, за да продължат средното си образование. Срещата се състоя днес в малката заседателна зала. На нея присъстваха Рина Иванова и Ваня Райкова - представители на няколко от издателствата - дарители.


Детелина Николова и децата, които живеят в района на Хуманитарна гимназия и повечето са нейни възпитаници, благодариха да великодушния жест на издателствата.



Радостин Русев, възпитаник на СОУ "Св. Климент Охридски" е щастлив, че е успял да спаси от наводнението музикалните си инструменти - кларнет, пиано и гайда, които изучава. Споделя, че пороят е залял къщата им, но благодарение на това, че е на по-високо място по ул. "Стоил войвода", няма фатални последици за неговите ученически пособия и книги.


Не така добре стоят нещата с деветоклесникът от Хуманитарна гимназия Радослав Василев. момчето живее в момента в общинско жилище, защото къщата им е от най-пострадалите. С нея са си отишли книгите, ученическите му пособия, компютъра...нищо не успяхме да спасим, споделя той.


Вече имам всичко за училище, благодарение на хората, които ни помогнаха в труден момент, казва Кристияна Иванова от ХI клас. Ддванадесетокласничката Ина Стоянова споделя, че трудно се прежиивява бедствието, но се възстановяват малко по малко, благодарение на помощта, която получават от страната и чужбина. Дарението идва тъкмо навреме, в момента, в който ни трябват толкова много пари и това е идеално, допълва момичето.