Времето в четвъртък

През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно и на много места с прекъсвания ще продължи да вали дъжд.

Времето в четвъртък

По-значителни ще са валежите в северозападните, централните и югоизточните райони. Ще има и гръмотевици. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони, а по-късно през деня над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 20-21° в Софийско до 29° в североизточните райони от страната. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".



Над Черноморието утре ще има разкъсана облачност, значителна преди обяд. Главно по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 25-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но към края на деня ще има и 4 бала.

През следващите дни до края на седмицата ще духа слаб източен, в Източна България - умерен североизточен вятър. Над Западна и Южна България облачността ще бъде по-често значителна и ще има превалявания, но вече ще са по-слаби и всеки следващ ден - на по-малко места. Над Северна и Източна България се очакват значителни разкъсвания, през почивните дни и намаления на облачността. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°.