СДС поиска оставката на Мирослав Найденов

СДС поиска оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов и на изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. Това съобщи председателят на националния предизборен щаб на партията Борис Марков.

СДС поиска оставката на Мирослав Найденов
Причина за исканата оставка е писмо, получено в СДС, според което Светослав Симеонов се е оплаквал от "натиск от страна на кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проблемни проекти, неотговарящи на правилата на програмата, които са разработвани от определени консултантски фирми".

Писмото е писано на 25 юни 2010 г., по времето, когато Симеонов е бил заместник-изпълнителен директор на фонда, и е отправено до тогавашния директор Калина Илиева.

Симеонов по-късно, след напускането на Илиева, е назначен без конкурс за изпълнителен директор на фонд "Земеделие", като по всичко личи, че е постигната сделка, за да бъдат успокоени духовете, каза Марков.

Той напомни, че СДС е внесъл сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика с данни за проблеми в земеделското министерство преди повече от три месеца.