Махат спирачките на асансьори, да не засядат; 22 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите

Асансьорът убиец щял да глътне друга жена преди седмица; Вотът за съдия №1 - нито таен, нито равнопоставен

Махат спирачките на асансьори, да не засядат; 22 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите

24 часа

Асансьорът убиец щял да глътне друга жена преди седмица

Само преди седмица асансьорът, в който загина софиянката Цветелина Радунчева, е щял да зачерни друго семейство, научи “24 часа”.

Съседка е споделила пред свои близки, че когато една сутрин комшийка дръпнала вратата на своя етаж, тя се отворила, а кабината на подемника не била там.

Жената се уплашила и се дръпнала назад - това я спасило да не полети от високо в шахтата.




24 часа

Махат спирачките на асансьори, да не засядат

Асансьорните техници масово блокират автоматичните спирачки на асансьорите, за да не засядат често и те да не трябва да ходят на адреси, твърдят хора от бизнеса.

Така намалявала работата и бизнесът ставал рентабилен. Асансьорите са най-безопасното превозно средство, след като преди повече от 100 г. Илайша Отис изобретява автоматичните спирачки. При нормално функциониращ асансьор, който няма конструктивни промени, е практически невъзможно да се получи свободно падане, както е станало в столичния блок.

Труд

Вотът за съдия №1 - нито таен, нито равнопоставен

Публична демонстрация на Висшия съдебен съвет (ВСС) не успя да убеди неправителствените организации и журналистите, че изборът на нов председател на Върховния касационен съд (ВКС) на 25 септември ще е честен и равнопоставен.

Независимите наблюдатели бяха поканени да изпробват системата за електронно гласуване, чрез която ще бъде избран новият съдия №1.

Труд

В 18 часа мандалото хлопна - 22 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите

22 партии и 7 коалиции са подали документи за участие в изборите пред Централната избирателна комисия до крайния срок за регистрацията, който изтече в 18 часа, съобщиха от ЦИК пред БНТ. В последния ден се регистрираха и някои от основните политически сили. До 23 август ГРАО ще провери подписките на партиите и коалициите.

Доскорошните партньори ДПС и БСП чакаха последната възможна дата, за да подадат документи за регистрация.

Монитор

Имаш дългове – уволняват те от работа

Все повече работодатели уволняват служителите само защото имат запор на заплатата, разказват юристи.

„Реално няма причина работодателите да се притесняват от този факт. Може би просто  възприемат служителите с този проблем като ненадеждни", обясни пред „Монитор" адвокат Ива Тодорова, която има 4 подобни случая. Именно неправомерното уволнение от работното място е най-честата причина за среща на шеф и бившия му подчинен в храма на Темида.

Методът, който фирмите масово прилагат, е промяна на длъжностната характеристика.

Така заемащият длъжността в момента не може да покрие новите изисквания и началникът му го освобождава с аргумента, че не отговаря на изискванията.