Възстановяват дерето в посока Врачанци

Кметът на Добрич Детелина Николова разпореди с налична техника на фирми да започне удълбочаване на дерето на река Добричка в посока село Врачанци

Възстановяват дерето в посока Врачанци

В резултат на краткотрайните, но обилни дъждове от следобедните часове на вчерашния ден, ниските части на район Север отново са наводнени.



Кметът на Добрич Детелина Николова разпореди от днес с налична техника на фирми да започне удълбочаване на дерето на река Добричка в посока село Врачанци. В същото време кметът разговаря с Дико Иванов, зам. кмет на Община Добричка с настояване да започне същата дейност на територията на тяхната община към село Врачанци и село Козлодуйци.

Целта е заедно двете общини да направят оттока на водите при град Добрич нормален, тъй като няма друга възможност. В разговор по телефона кметът информира главен комисар  Николай Николов  - директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за ситуацията и за дейностите, които предприе общината, свързани с падналите дъждове. Община Добрич ще поиска разходите по аварийно–възстановителните работи да бъдат одобрени от Междуведомствената комисия като неотложни.

Кметът на Добрич Детелина Николова разпореди на ВиК ЕООД да започнат дейности за прочистване на канализационната мрежа и на районна служба за пожарна безопасност да окаже съдействие на гражданите за отводняване на домовете им.