Времето в сряда

През нощта все още в по-голямата част от страната ще има превалявания и гръмотевици, в процес на отслабване след полунощ.

Времето в сряда

И утре, сряда, ще е неустойчиво, на много места ще има валежи, след обяд с гръмотевични бури. По-интензивни ще са в Старопланинската област и Предбалкана. И едва привечер над югозападната част от страната облачността ще започне да намалява. Вятърът ще е слаб - предимно западен, по Черноморското крайбрежие до умерен, през по-голямата част от деня от север. Температурите ще са почти без промяна - максималните предимно между 24° и 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".



И по Черноморието в сряда ще е предимно облачно, с превалявания. Вятърът по крайбрежието ще е до умерен от север, едва през нощта ще стане западен. Максимални температури до 26°-28°, вълнението ще е 2-3 бала, температурата на морската вода е 24°-26°.

И през следващите дни ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на повече места и с гръмотевични бури в часовете след обяд и преди полунощ в Северна България и планините. Повече слънце ще има сутрин. Температурите ще останат без промяна - максималните ще са между 24° и 29°.