Деца правят първи стъпки в професионалното си ориентиране

Децата от Програма „Еко лято“ при Общински младежки център „Захари Стоянов“ гостуваха в Центъра за кариерно ориентиране.

Деца правят първи стъпки в професионалното си ориентиране

Участниците в програмата бяха разделени на две възрастови групи и водени от своята цел - чрез забавление към обучение, се включиха в изработване на книжки за професиите и дискусия за атрактивните и непознати занаяти.



9-10 годишните деца пренесоха своята творческа работилничка в Центъра за кариерно ориентиране, където с изключителен ентусиазъм се включиха в изработването на свои книжки за професиите. Малките автори направиха сами подбор на съдържанието – стихчета, гатанки, картинки за избраната от тях професия и водени от своето въображение представиха своите интерпретации.

За втората възрастова група /11-13 годишни/ консултантите бяха подготвили интерактивно занимание „Познатите и непознати професии“. Децата показаха какво знаят, участвайки в забавна дискусия за по-малко популярни, модерни и атрактивни професии. Споделиха какви са техните мечти, интереси и хоби, а също така къде, кога и с какво биха искали да работят в бъдеще.

Консултантите по кариерно ориентиране бяха поканени от децата да участват в предстоящите им изяви.