Три дни яка жица в Каварна

В рок столицата на България ще се проведе деветото издание на фестивала Каварна рок. Europe и Hеlloween са големите звезди, които ще се качат на сцената, съответно в събота и неделя.

Три дни яка жица в Каварна

Каварна рок 2014 ще се проведе от 26 до 28 юни.



Първата вечер е за първия Черноморски рок конкурс Black Sea Battle Band. Победителят на журито ще има честта да открие шоуто в събота, а публиката ще определи бандата, която ще има удоволствието да забие в неделя. Преди началото на конкурса в петък, добричките рокаджии Pearl & Stones ще изпълнят авторски песни от предстоящия си дебютен албум, а в края на вечерта на сцената ще излязат легендарните Сигнал.

В събота, 28 юни, вратите на стадиона в Каварна отварят в 16.00 часа, а половин час по-късно ще забият победителите в конкурса Black Sea Battle Band. След тях е ред на китариста на Ози - Gus G. Шоуто ще продължи с Pretty Maids, Krokus и Europe.

Неделната вечер на Каварна рок 2014 е отредена за Jorn, Gotthard и Sabaton. Кулминацията ще настъпи след 22 часа, когато на сцената ще излязат едни от най-великите в рока - Helloween.