Задържаха сводник на 15-годишно момиче

Криминалисти на ОДМВР-София задържаха 31-годишен сводник, съобщават от пресцентъра на МВР. Полицейската операция е проведена вчера. Тя започнала едновременно в три района - главен път Е-79, местностите "Пик-а" и "Малините". Криминалистите проследили 31-годишния ботевградчанин - криминално проявен за кражби и грабежи, до местността "Малините" , където оставил „ на работа" невръстна девойка.

Задържаха сводник на 15-годишно момиче
Той се движел с лек автомобил "Фолксваген Джета" и не се подчинил на подадения полицейски сигнал за спиране. След кратко преследване той бил спрян принудително близо до болницата в Ботевград и е задържан след оказана съпротива от негова страна.

В управлението била отведена и оставената в околностите „жрица на любовта". Оказало се, че тя е само на 15 години, а неин „работодател" бил ботевградчанин, който я склонявал да проституира. Уговорката била, че тя ще му дава 50 % от изработената по време "на смяната й" сума. Момичето е разпитано пред съдия и й е предоставена "Полицейска закрила" в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни за 48 часа. Уведомен е и Отделът за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Ботевград. Така, след изтичане на мярката, непълнолетната ще бъде настанена в Кризисен център-Драгоман. В хода на операцията в районното управление били доведени още седем нейни „колежки", три от които /на възраст от 18 до 25 години/ ще останат в полицейския арест за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 155 от НК.Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура-Ботевград.