Времето в следващите дни

НИМХ: Утре, сряда, ще бъде предимно слънчево, валежи се очакват в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък

Времето в следващите дни

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на места в Северна България ще превали и прегърми. Утре над много райони ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България. Там, главно в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Дунавската равнина и Източна България ще се появи източен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг и югозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в североизточните райони и по морския бряг по-ниски. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".



Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието в сряда ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над северното крайбрежие. Там ще има превалявания, главно към края деня и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще бъде от изток, след обяд от югоизток – до умерен. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 21° - 23°.

В четвъртък въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. На повече места ще има валежи, гръмотевични бури, в отделни райони, главно от Западна и Централна България, интензивни и с градушки. Вятърът ще се усили и с него от северозапад ще започне да нахлува хладен въздух. В северозападната половина от страната температурите ще се понижат, в югоизточните райони ще са над 30°. Привечер и през нощта срещу петък интензивни валежи и гръмотевични бури ще има на места в източната част от страната. В петък ще се понижат температурите и в Югоизточна България. Времето ще бъде сравнително хладно, с променлива облачност, през деня – вече без съществени валежи. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. В събота облачността ще намалее до слънчево, но все още на отделни места ще превали, съобщава Агенция "Фокус".