Времето в събота

През следващото денонощие облачността над страната ще е по-често значителна и утре следобяд на много места ще има валежи от дъжд – предимно слаби. По съществено разкъсване и намаление на облачността ще има преди обяд над източните райони, където ще продължи да духа до умерен южен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, по Черноморието – до 12°. Максималните в повечето места ще са между 16° и 21°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в събота

В събота преди обяд над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще се увеличи и главно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 15° - 17°.



В неделя сутринта ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места, главно в Западна България и планинските райони ще превали и прегърми. Ще бъде и малко по-топло - максималните температури ще са между 18° и 23°. В началото на следващата седмица в Източна България ще бъде предимно слънчево. В Западна повече слънце ще има преди обяд, а в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, на отделни места и краткотрайни валежи с гръмотевици. Затоплянето ще продължи, съобщава Агенция "Фокус".