Добрич посреща Първа пролет

Община град Добрич кани всички добричлии и гости на Добрич да посетят първия Пролетен панаир на занаятите на 21 март от 11.00 часа на площад „Демокрация”. На 21 март, когато настъпва пролетното равноденствие усещането за празничност ще бъде най-голямо.

Добрич посреща Първа пролет

На импровизираната сцена на площада, от 11 часа своя талант ще демонстрират професионалният фолклорен ансамбъл „Добруджа”, малките певци от ЦДГ 9 и малките художници от ЦДГ 10, които ще нарисуват върху балони своите детски пожелания за мир, благополучие, надежда за по-добър живот и тези послания ще полетят над града.


 

Площад „Демокрация” в дните от 14 до 25 март е място за изява на наши, местни и гостуващи автори и творци. Добричките майстори се представят чрез Бизнес център – Добрич с авторска керамика, бижута, картички, аксесоари, ръчно плетиво, знамена, керамични пана и часовници, живопис и графика, ръчно тъкани пана.

 

Гостуващите участници представят: стъклени арт изделия от Варна, градинска и битова керамика от Троян, авторски бижута и аксесоари на няколко автора от София, художествено обработени дървени изделия за бита от Габрово, вълнени изделия и художествен текстил от Севлиево и фамилна винарска къща „Бонини” от Брестовица.

 

По време на Панаира на занаятите общината организира Пролетни празници.  Ежедневно от 12.00 часа на пл. „Демокрация” за доброто настроение на нашите съграждани ще свири духовият оркестър на град Добрич.

 

Пролетният панаир на занаятите приключва на 25 март – Благовещение – един от големите български пролетни празници, когато отново от сцената на площада от 12.00 часа добруджанската музика и танците на ансамбъл „Добруджа” и от 16.30 духовия оркестър ще съберат публиката с благата вест за настъпването на пролетта.

 

img_6191_600_01