Добруджа спечели дербито и е все по-близо до А група

Жълто-зелените взеха трите точки от дербито на област Добрич. Победа срещу Пирин (Разлог) на "Дружба" след 6 дни може да означава класиране на Добруджа в А група.

Добруджа спечели дербито и е все по-близо до А група

Добруджа победи Калиакра в Каварна в мач от предпоследния кръг на Б група. Гостите от Добрич изиграха силно първо полувреме, но домакините удържаха нулевото равенство до почивката. В третата минута на втората част обаче логичното се случи и Добруджа откри резултата. Със силен изстрел от границата на наказателното поле Красимир Станоев отбеляза красив гол и хвърли в екстаз над сто добричлии в сектора за гости. Този резултат - 1:0 за Добруджа, се запази до края на областното дерби и отборът от Добрич взе ценни 3 точки.



Кръг преди края се заплете още по-здрав четворен възел в битката за второто място. Към момента то се дели от Хасково и Добруджа с по 43 точки. Само на точка зад тях е Банско, а петият Монтана има 41 точки. Кампанията за Добруджа приключва с домакинство на Пирин (Разлог). Хасково пък има тежко гостуване на четвъртия Банско.

Областното дерби бе от огромно значение и за борещия се за оставане отбор от Каварна. След днешните резултати, кръг преди края Калиакра, Дунав (Русе) и Ботев (Гълъбово) делят 11-13 място с по 27 точки и са в зоната на изпадащите. Шансове за спасение пред тях има, защото над чертата са деветият Раковски с 29 точки и десетият Витоша с 28. В последния кръг Калиакра гостува на Ботев в Гълъбово, но дори и при победа, оставането на каварненци при професионалистите вече зависи и от резултатите на конкурентите им.