Времето в понеделник

През нощта над страната ще бъде предимно ясно, над западната половина с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минимални температури между 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в понеделник

Утре, понеделник, преди обяд ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. В следобедните часове и през нощта срещу вторник ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. През деня вятърът временно ще се усили, в източната половина от страната от юг, в Дунавската равнина от запад-северозапад. Ще бъде топло с максимални температури между 23 и 28°.



Над Черноморието през деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, временно умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури от 19-20° по северното крайбрежие до 25° по южното. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. През нощта срещу вторник ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Във вторник преди обяд дъжд ще вали в източните райони и Родопската област. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от изток. По-късно през деня и през нощта срещу сряда над много райони от страната ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури, възможни са градушки. Дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса. В сряда югоизточният вятър временно ще се усили. Валежи ще има на много места в страната, отначало в западните райони, а по-късно през деня – и на изток. Интензивни и значителни по количество ще са те в Западна България, където и дневните температури ще се понижат още, докато в Източна България ще се задържи по-топло. Остават условията за градушки. В четвъртък пак ще има превалявания, но вече не така интензивни. С усилване на вятъра от северозапад, температурите ще се понижават. Най-ниски ще са те в западните райони – максималните едва 12°-15°, докато на изток дневните температури ще достигат 20°-22°, съобщава Агенция "Фокус".