Бира от бутилка изгори гърлото на мъж

49-годишен мъж получи изгаряния, след като пи от бутилирана бира. Човекът е приет в "Пирогов" и е включен на системи, съобщиха от болницата.

Бира от бутилка изгори гърлото на мъж
49-годишен мъж е с изгаряния на гърлото, след като е пил бутилирана бира, съобщиха от „Пирогов”. Мъжът е приет в Клиниката по токсикология тази сутрин.

В.В. е пил бутилирана бира, когато е усетил, че започва да му пари на гърлото.

При анализа на съдържанието на питието е установено, че съдържа химическа основа. Пациентът е настанен на лечение и е включен на системи.

За пореден път при подобни инциденти името на производителя не се оповестява от някакви криворазбрани етични норми и страх да не направят антиреклама на съответната фирма, след което да бъдат съдени за уронване на престижа.

При конкретния случай обаче очевидно анализът е показал съдържание на вещество, което може да убие човека и не му е мястото да се намира в питие, за което потърпевшият на всичкото отгоре си е дал парите.

Очевидно у нас не човешкият живот, а реномето на търговските марки е по-важно.  

Ако фирмата се предпазва превантивно, преди да е доказано, че именно нейната бира, сок или храна са станали причина пациентът да се изгори или отрови, е донякъде оправдано.

Но при доказана вина е учудващо е, че нито болница, нито полиция съобщават имената на компаниите при подобни случаи.

За да знаят хората и да не рискуват напразно. Последният подобен инцидент беше във Варна преди месец, където друг мъж си изгори гърлото, отпивайки от натурален сок с киселина, купен на бензиностанция. Името на производителя отново бе запазено в тайна. Разбра се, че сокът е скъп и на австрийска фирма.