Добрич, Шабла и Каварна се включват в Часът на Земята

В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF в Добрич на 29 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от уличното осветление в тези райони. Добрич се присъединява за пети път към международната инициатива.
Община Добрич призовава гражданите на 29 март да изгасим осветлението си за 1 час точно в 20.30 часа и по този начин да дадем своя принос в борбата с климатичните промени.

Добрич, Шабла и Каварна се включват в Часът на Земята

В град Шабла на 29 март, от 20.30 до 21.30 часа, ще бъде изгасено фасадното осветление на сградата на общината и читалище "Зора 1894".



"Нека покажем ангажираност към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Нека мислим „зелено“. Всеки може да окаже въздействие.", призовават от Община Каварна.

"Използвай силата си, за да промениш света“ е призивът на WWF тази година. Инициативата „Часът на Земята” е една от най-мащабните акции, организирана от международната природозащитна организация WWF, която се провежда по целия свят от 2007 г. насам. Оставането за час на тъмно в последната събота на март е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата. Кампанията е най-масовото световно събитие, в което жителите на хиляди градове по света изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. Тази година WWF има и първия си посланик-супергерой на Часът на Земята – Спайдърмен. Главните герои в "Невероятният Спайдърмен 2" вдъхновяват хората да използват силата си в помощ на планетата.