Шестима крадци спипаха вчера

Служители на Второ РУП Добрич задържаха шестима автори на множество кражби по селата

Шестима крадци спипаха вчера

Трима от тях са издирвани от началото на годината за шест кражби от частни домове в село Опанец. Това са К.Д. (19 г.), Г.Д. (24 г.) и криминално проявеният и осъждан И.Д. (32 г.), и тримата от село Драганово, община Добричка. В хода на работа е установено, че тримата са съпричастни към извършени кражби на черна и бяла техника, електрически инструменти, черни и цветни метали и покъщнина. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.



На 16 март 2014 г. е получено съобщение за кражба в село Черна. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в гаражно помещение, разбивайки врата. По данни на тъжителката е извършена кражба на акумулаторна батерия за автомобил, лети джанти, аудио техника и две гуми от лек автомобил „БМВ”. След издирване, вчера е установено, че извършителят на деянието е 17-годишният К.И. от същото село. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

Полицаите от Второ районно вчера са издирили и авторите на кражба, извършена в края на миналата година от ОУ „Отец Паисий” в село Овчарово. В хода на работа е установено, че за времето от 23 ноември до 14 декември 2013 година, чрез взлом на входна врата, извършителите са проникнали във физкултурния салон на училището, откъдето са задигнали 10 чугунени радиатора, всеки с по 15 ребра. С полицейска мярка за срок от 24 часа във Второ РУП Добрич са задържани Е.К. (18 г.) и Р.И. (18 г.), и двамата от село Сливенци, община Добричка. Работата по случая продължава.