Времето във вторник

През нощта от североизток валежите ще отслабват и до сутринта, с изключение на крайните южни райони, ще спрат. Ще духа северен вятър, в Източна България – умерен, по морския бряг временно и силен.

Времето във вторник

Минималните температури ще са от минус 2° до 3°. В София около минус 1°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.



Утре облачността от север ще се разкъсва и намалява. Сутринта вятърът ще отслабне. Към обяд и в южните райони валежите от дъжд и сняг напълно ще спрат, а над останалата по-голяма част от страната вече ще е предимно слънчево. Температурите ще се повишат и максималните ще са от 5° до 10°, в София около 5°.

По морския бряг през деня облачността от север ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще е умерен до силен от север. Максималните температури ще достигнат 7°-8°. Вълнението на морето ще е умерено до силно: 4-5 бала. Температурата на морската вода е 6°-7°.

До обяд над Рило-Родопския масив ще прехвърча сняг, следобяд облачността и там ще се разкъса, а над Стара планина вече ще е предимно слънчево. Вятърът ще е умерен и силен от север, по най-високите върхове от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200м около минус 1°, на 2000м минус 5°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в четвъртък в източните райони, където ще продължи да духа до умерен вятър от север. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните между 9° и 14°.