Пиян предизвиква пътен инцидент в центъра на Добрич посред обяд и бяга

Контролните органи са съставили 20 акта и 36 фиша за констатираните от тях нарушения през почивните дни в областта. Двама пияни водачи изтрезняват в ареста.

Пиян предизвиква пътен инцидент в центъра на Добрич посред обяд и бяга

Вчера, около 11:25 часа, е получено съобщение за това, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, движейки се по ул. „Отец Паисий” в областния град, отнася боята на паркиран „Опел” със софийска регистрация. Водачът не спира в района на произшествието и продължава движението си посока ул. „Ген. Гурко”. Незабавно са изпратени автопатрули, които след кратко издирване спират криволичещ по бул. „25-ти септември” автомобил. При последвалата проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,84 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Г. (47 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно производство.

На 8 март, около 10:00 часа по ул. „Д. Благоев” в град Генерал Тошево, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При последвал тест за употреба на алкохол с дрегер, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.М. (42 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано незабавно производство.