Общината няма да намалява парите за футбола

Бюджетът за футболния клуб, който Община Добрич осигурява, ще бъде в същия размер, какъвто и през миналата година.

Общината няма да намалява парите за футбола

Това съобщи изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров. Той не конкретизира точната сума, тъй като тя трябва да бъде съобщена от общината. Светослав Петров благодари на местната власт, че парите за отбора няма да бъдат намалени. Разпределението им по траншове обаче ще става по нов начин.



Запитан дали сумата е обвързана с резултатите на отбора - например при класиране в А група, изпълнителният директор на Добруджа отново припомни, че целта пред жълто-зелените е да не изпаднат.

Петров обясни, че мотивът, с който Спортно-техническата комисия на БФС не разреши на Добрджа и Ботев (Гълъбово) да изтглят мача си от неделя за събота е равнопоставеност с Локомотив (Пловдив). Смърфовете също играят на 9 март, срещу Славия. Искането за промяне бе от страна на Добруджа, с цел ден повече за въстановяване след далечното гостуване в Гълъбово за дългоочаквания мач с Локомотив (Пловдив) за Купата на България. Въпреки съгласието на Ботев за промяната, договорката между двата клуба не бе уважена от БФС, единствено с цел това да не облагодетелства добричлии за мача за купата на 12 март.