Иде ред на протест за европейски заплати

След като младежите от комунистическото движение „Че Гевара"- Пловдив се оказаха сред най-активните организатори на протеста по бензиноколонките в пловдивско вчера, още от днес те стягат следваща акция, предава кореспондентът на Информационна агенция КРОСС. Според активистите на „Че Гевара" крайно време е да се запретнат ръкави и да се върви към смяна на „проядената система", алармират ентусиастите.

Иде ред на протест за европейски заплати
На две се разцепиха обществените реакции за подкрепа на открити политически, при това леко екстравагантни искания /за връщане на социализма и комунизма/ и яростни противници на подобни тези.

Младите протестиращи отнесоха както аплодисменти, така и хулене, че пак да се „наредили като свине на копанка", гласят десетките интернет форуми. Все пак „чегеварците" успяха да опнат нервите на бензинджиите като поръчваха зареждане за жълти стотинки, миеха лежерно стъкла на автомобили вътре в бензиностанцията и задължително помпеха и замерваха безплатно гуми, без да пропуснат за зареждането да си поискат и фактура. Не случиха на протестни действия обаче мераклиите в Асеновград, които така и не бяха допуснати въобще да набелязаната бензиностанция от голяма верига доставчик. Овреме дежурният екип бе опнал цяла огърлица от заграждания и така нито една кола от колоната протестиращи въобще не стигна до бензиноконолките.

От „Че Гевара" вече обявиха следващата си акция - идния уикенд протестите продължават, но вече с открити претенции за европейски заплати. Активистите им не спестиха възмущенията си от спешно приключилите синдикални преговори в БДЖ преди броени дни. Това не бяха преговори с реалните работници в системата, а с продажните синдикални лидери, не спират да твърдят младежите с червени петолъчки на реверите.