Русе не си дава мечките на Добрич

Няма да допусна преместването на мечките от Лесопарка "Липник", заяви на нарочна пресконференция зам.-кметът на Община Русе Свилен Иванов.

Русе не си дава мечките на Добрич

Правени са проверки от представители на Фондация "Четири лапи", които са констатирали, че се полагат необходимите грижи за мечките и са били направени бележка само по отношение на размера на клетките, които обитават, съобщи той.



"Преместването им от една клетка в друга, до което би довело прехвърлянето им в Центъра за защита на природата и животните – Добрич, няма да помогне за подобряване условията на живот на мечките и никой не може да каже как ще им се отрази едно такова преместване", заяви още заместник кметът на Община Русе. Той обясни, че сдружението за защита правата на животните е осъществило нерегламентиран контакт със зоопарка в Добрич, който не е бил съгласуван с Община Русе.

Не приемам някой да се разпорежда с общинска собственост, беше категоричен Иванов по повод на писмо, получено от МОСВ. С него, от Министерството информират, че са организирали преместването на мечките в Добрич. В момента се подготвя аргументиран отговор, в който Община Русе ще изложи категоричната си позиция против изземването на животните.