Учените заключиха: 100% от мъжете гледат порно

Учени от Университета в Монреал потърсиха мъже, които никога не са гледали порнографски материали. Не беше намерен нито един, предаде Дейли Телеграф.

Учените заключиха: 100% от мъжете гледат порно
Планираното изследване е представлявало сравнение между възгледите на група двадесетгодишни мъже, които никога не са били изложени на порнография, с тези на редовно гледащи розови филми техни връстници. Проектът обаче срещнал първата си спънка в съвсем ранен етап - установило се, че е невъзможно да бъдат открити мъже, които никога не са прибягвали до някакъв вид порнографски материали. Въпреки този проблем, проектът не бил напълно изоставен, пренасочвайки се към изследването на поведението на младите мъже, използващи порнография, или иначе казано - на всички млади мъже.

Учените интервюирали 20 хетеросексуални студенти, от което станало ясно, че средната възраст, на която са започнали да гледат порно е 10 години. Също така се оказало, че 90% от употребяваните материали произхождали от интернет пространството, оставяйки скромните 10% за филмите, закупувани от видеомагазини.

Става ясно, че необвързаните мъже гледат средно по 40 минути порно, 3 пъти в седмицата, докато обвързаните са намалили отделеното за розови филми време на 20 минути по около 2 пъти седмично.