Предстоят няколко истински пролетни дни

От днес, 11 март, започва значително покачване на температурите.

Предстоят няколко истински пролетни дни
Последният работен ден от седмицата ще е много слънчев и сравнително топъл. От днес, 11 март, започва значително покачване на температурите и ни очаква пролетно време поне за седмица, предаде БГНЕС.

Дневните температури ще се повишат до 12-13 градуса, а в крайните югозападните райони до 15-16 градуса. Поне четири-пет дни ще продължи запролетяването -  следват дни без валежи, огрявани само от топли слънчеви лъчи.

От Националния институт по метеорология и хидрология към БАН обаче предупреждават, че през втората половина на следващата седмица все пак ще превали дъжд. Студени и ветровити дни като тези от последната седмица не се очакват, но все пак не трябва да забравяме, че месец март променя настроенията си доста често. В града може да не ни трябват дебелите зимни дрехи, но за планината те ще са ни все още необходими. Времето през почивните дни ще е подходящо за разходки и планински преходи.

На 21 март посрещаме астрономическата пролет, а последната събота срещу неделя на месеца, на 26-ти срещу 27-ти, в 3 часа през нощта, ще преместим часовниците си с един час напред.