Мирослав Живков: Поздравявам момчетата и публиката за прекрасната победа

„Доволен съм от резултата. Поздравявам момчетата и всички хора в залата, които ни подкрепиха, и бяха с нас до края”, заяви за пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07 треньорът на добричлии Мирослав Живков след победата на своя отбор с 3-1 гейма над Монтана.

Мирослав Живков: Поздравявам момчетата и публиката за прекрасната победа

„Монтана е един много добър отбор с равностойни състезатели на всеки пост. Имат голям опит в елита. Тази победа е много ценна за нас. Излизаме с различни състави в първата ни година в елита, тъй като всеки мач е сам за себе си и търсим варианти за игра. Поздравявам целия отбор за победата, публиката и спонсорите, които ни подкрепят и правят всичко възможно, за да може феновете на волейбола в Добрич да стават свидетели на мачове като този.”, добави Живков.



Той посочи, че Христо Енков е бил истински боец в мача - моторът на отбора, който не се е предал в нито един момент и винаги е търсил инициативата.

Положително е било и включването на Жулиен Георгиев. За него волейболният специалист каза: „Това е едно момче, което има бъдеще и перспектива. Един състезател, който тепърва ще трябва да натрупа работа и тогава ще съм сигурен, че на 100 процента ще може да се разчита на него. Той и Илия Петков са бъдещето на клуба и тепърва ще радват всички, които идват в залата”.

Живков заяви още, че Георги Чалъков е направил един много добър мач: „Има неща върху, които трябва да работи и няма да му бъдат спестени. Във всеки мач ще се борим. Трудно ни е срещу всеки един отбор, но положителното е, че показваме характер. Хората в залата допринасят за изключителното качество на волейбола. Без публиката нито един мач няма да бъде толкова красив и емоционален. Ние трябва да се научим да играем по един и същ начин като домакин и гост, за да постигаме сериозни резултати."