Концерт за Алекс на 8 март

Четвъртият благотворителен концерт "Да протегнем на Алекс ръка!" ще се проведе във вторник - 8 март. Той е посветен на Деня на мама. На сцената на общински младежки център "Захари Стоянов" ще се изявят възпитаници на сдружение "Ръка за таланта", СОУ "Св. Климент Охридски", професионална фолклорна танцова студия "Добруджа", фолклорен танцов ансамбъл "Добротица" към общински младежки център "Захари Стоянов", младежки танцов ансамбъл "Златна Добруджа", с. Крушари, латино клуб "Алегрия" към общински младежки център "Захари Стоянов" и спортен клуб по художествена гимнастика "МИК Гергана".

Концерт за Алекс на 8 март

Специално за концерта бе направен видео клип на песента "Мама" на Андрей Дренников, изпълнена от 11-годишната Цвета Маринова от сдружение "Ръка за таланта". Авторът на клипа Цанимир Байчев дари средствата за изработването му. Четвъртият благотворителен концерт е от 18.30 часа, цената на поканата е 3 лева.

 482 лева бяха набрани на базар, проведен в рамките на благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Базарът бе посветен на Свети Валентин и Баба Марта. 46 лева от сумата постъпи благодарение на инициатива на младежкия общински клуб "К 7". В Деня на влюбените участниците в клуба раздаваха презервативи и набираха средства за болното дете. 100 мартеници пък бяха закупени от базара от дамски клуб "Майчина грижа". С тях бяха закичени евродепутатите в Брюксел по време на посещението на дамите от клуба в Европейския парламент.

От началото на кампанията до момента за лечението в Израел на 4-годишната Александра Маркова са събрани 17 658 лева. Банковата сметка на Алекс: IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.