Времето в неделя

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°. В София – около минус 1°.

Времето в неделя

Утре ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, но остане без валежи. Привечер от запад облачността отново ще намалява. След обяд вятърът от запад ще се усили - умерен, а в Дунавската равнина и силен. Максималните температури ще са по-високи от обичайните за месеца – между 9° и 14°. В София – около 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".



Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд и привечер. След пладне ще се появи умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 10° и 12°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 8°- 9 °. Над планините ще има променлива, след обяд по-често значителна облачност. Без валежи. Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по билото на Стара планина и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 1°. Атмосферното налягане ще бъде около и над средното за месеца и ще се повишава.

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, най-късно в Дунавската равнина и североизточните райони. От северозапад ще проникне по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. Във вторник ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. В сряда облачността от запад бързо ще се увеличи и до края на деня на места в югозападната половина от страната ще превали дъжд. Ще се задържи топло за средата на януари.