Коледно състезание по математика ще се състои за първи път в Добрич

На 15 декември 2013 г. ще се проведе XXI - то Коледно математическо състезание за ученици от I до XII клас в цялата страна и за първи път в град Добрич. Темата за XII клас е във вариант за зрелостен изпит, а за VII клас – във формата на изпита на национално външно оценяване (НВО).

Коледно състезание по математика ще се състои за първи път в Добрич

Организатори на състезанието са Секция „Изток” към Съюза на математиците в България и Регионалният инспекторат на Министерството на образованието и науката. Домакин за град Добрич е Частна профилирана гимназия „Леонардо да Винчи”.

Всички желаещи могат да вземат участие в състезанието, което ще се проведе при следния ред : от 8:30 до 10:30 часа  - I и II клас; от 11:00 до 13:00 часа – от III до XII клас

Регламент на Коледното математическо състезание:
Време за работа – 2 астрономически часа.  Дават се 9 задачи с избираем отговор (всяка задача има само един верен отговор) и 1 задача с подробно решение. Друг отговор се приема за верен само при записан верен резултат. Задачите от 1 до 3 се оценяват с по 3 точки, а от 4 до 6 с по 5 точки и от 7 до 9 с по 7 точки. Задача 10 се решава подробно и се оценява с 15 точки, като се дават точки за части от задачата. Задачите за VII клас са във формат на изпита НВО по стандарт на МОН. Задачите за XII клас са във формат матура по стандарт на МОН.

Заявките за участие с приложен списък се приемат в дирекцията на ЧПГ "Леонардо да Винчи", на ул. „Независимост” №14 (в сградата на НТС), етаж 3, офис 301, всеки работен ден, от 9:00 до 18:00 часа. Краен срок за подаване на заявките е 11.12.2013 г.

Проверката на работите ще се извърши от Комисия преподаватели от училищата – участници в турнира.

Класираните на първите три места по класове ще получат парични и/или материални награди.

Таксата за участие е 5 лв. и се внася преди състезанието или при записването.

При нужда от допълнителна информация, може да се обръщате към г-н Сашо Зафиров, учител по математика в ЧПГ „Леонардо да Винчи”, на електронна поща zafirof1@abv.bg или на телефон 058/ 602 418.