3-4 имена се спрягат за кандидат-кмет на БСП в Добрич

Основните партийни организации вече са предложили 3-4 имена за кандидат-кмет на БСП в град Добрич, съобщи председателят на социалистите в областта Владимир Калчев. Те обаче ще могат да бъдат оповестени след 2 седмици, защото първо трябва да дадат своето съгласие, разясни Калчев. Общинският предизборен щаб на БСП в Добрич е избран преди седмица. Той включва 13 човека, а негов председател е Владимир Калчев.

3-4 имена се спрягат за кандидат-кмет на БСП в Добрич

Свое лично оплакване изрази на днешния брифинг народният представител от Коалиция за България Петър Димитров. Депутатът е получил покана за посещение от българите в побратимения на Добрич град Измаил в Украйна. Димитров е отправил към председателя на НС Цецка Цачева молба да бъде командирован до там. Без аргументи, искането е било отказано. Депутатът от област Добрич обяви, че ще посети българите в Измаил и ще им обясни, че не носи приветствие от родния парламент и неговия председател.


 

Сериозен ръст в новорегистрираните лица по настоящ адрес се забелязва в село Рогачево, обяви Петър Димитров. 138 човека са преместили своят настоящ адрес в балчишкото село в периода от 1 септември 2010 г. до края на същата година. В още едно населено място - град Добрич, има регистриран ръст в потока от хора за този период в сравнение с други години, разясни Петър Димитров, който свързва това движение с предстоящите избори.

 

Парламентарната група на "Коалиция за България" предлага провеждането на референдум за АЕЦ Белене, припомни Петър Димитров днес пред журналистите в Добрич. Неприлично е правителството да не вземе решение по темата вече 2 години, заяви депутатът. Ядрената енергия е в пъти по-евтина от всички други видове - въглищна, ветро или фотоволтаична, стана ясно от изказването на Димитров.

 

Имам основания да вярвам на Кирил Костов, пък заяви местният лидер на БСП Владимир Калчев във връзка с изказванията на новия областен председател на РЗС в национален ефир през миналата седмица. Нашето отношение към ГЕРБ и местната власт се потвърди от казаното от РЗС, то е много обезпокояващо, защото Кирил Костов е от основателите на ГЕРБ в Добрич, коментира още темата Владимир Калчев.