Добруджа изтърва лидера

Отборът от Добрич надигра водача в Б група, но стигна само до точка.

Добруджа изтърва лидера

В дербито на десетия кръг на Б група Добруджа и Марек (Дупница) завършиха 1:1 на стадион "Дружба".



Домакините не се възползваха от категоричното си превъзходство през първата част и след куп пропуски пред вратата на гостите на почивката резултатът все още беше 0:0. През второто полувреме Марек изравни играта и в 59 мин. Еньо Кръстовчев отбеляза за 0:1 за радост на феновете от Дупница, дошли да подкрепят отбора си в Добрич. Добруджанци се вдигнаха на щурм, който стигна само до изравняване. В 73 мин. след изпълнение на корнер топката достигна до Детелин Димитров, който я насочи неспасяемо във вратата на Марек. До края домакините продължиха да са по-активни в търсенето на победата, но защитата на гостите се справи с натиска на жълто-зелените. В добавеното време на срещата Денис Пидев от Марек получи втори жълт картон и напусна терена секунди преди съотборниците си.

Добруджа запазва третото си място в Б група, като остава на 6 точки зад Марек. Втори е Хасково, с 4 точки аванс пред добричлии.

На днешния мач агитката на Добруджа издигна трансперант с надпис "Земя, пропита с кръв не се продава", с което изказа своето несъгласие от догодина чужденци да имат право да купуват българска земя.