Футболът в Добрич съществува благодарение на Валентин Василев и Живко Мартинов

Това заяви изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров. Единствените хора, от които срещам подкрепа са общинският съветник Живко Мартинов и президентът на клуба Валентин Василев, обясни Петров.

Футболът в Добрич съществува благодарение на Валентин Василев и Живко Мартинов

За 10 месеца откакто съм в клуба се подобриха много неща, те се случват благодарение на подкрепата на Живко Мартинов и Валентин Василев, заяви изпълнителният директор на Добруджа. Те са единствените, които помагат и дават лични средства за издръжката на клуба, към тези, отпуснати от общината, обясни Петров. Благодарение на тях скоро ще бъде възстановена и залата в сградата на стадион "Дружба" и децата ще могат да тренират на закрито през зимата.



Светльо Петров коментира и защо домакинството на Марек бе изтеглено от неделя за събота и ще съвпадне с Левски - ЦСКА. Ние гледаме интересите на нашия отбор, в сряда ни предстои много важен мач за купата, искахме да изтеглим мача с Марек за петък, но те не се съгласиха, затова единственият удачен момент остана събота, разясни изпълнителният директор на Добруджа. От 2004 година не сме постигали 3 поредни победи в Б група, това е достатъчна причина добричлии да дойдат и да ни подкрепят, надявам се, че ще има много публика на мача в събота, допълни Петров.

На кой не му се иска - така той отговори на читателски въпрос дали Добруджа може да се класира за А група. Не искам обаче да влезем и да изпаднем в ситуацията на Нефтохимик, ако се класираме, трябва да сме готови във всяко отношение, смята Петров.

Той сподели, че на този етап няма средства за основен ремонт на стадион "Дружба" и подобренията се правят поетапно. Светльо Петров посочи, че по-голям приоритет за него са възстановяване на стадион "Пионер" и общежитието към спортното училище, за да може Добруджа да привлича таланти от региона.