Дебатират Общата селскостопанска политика на ЕС през май в Добрич

На 13 май в Добрич ще се проведе кръгла маса, на която ще се разисква Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Асоциацията на Земеделските Производители в България ще се включи в обществена дискусия за това какви позиции трябва да отстоява България за бъдещето на ОСП 2014-2020г.

Дебатират Общата селскостопанска политика на ЕС през май в Добрич
Инициативата на евродепутата от ГЕРБ Мария Неделчева ще се осъществи с експертната подкрепа на Асоциацията на Земеделските Производители в България (АЗПБ), както и на представители на най-голямата и представителна организация на фермери и кооперативи в ЕС – Copa-Cogeca.

В периода февруари – юли 2011 ще се проведат кръгли маси в областните градове Благоевград, Монтана, Разград, Добрич, Кърджали и Ямбол във връзка с предложенията за новата визия на Общата селскостопанска политика в представения на 18 ноември 2010г. от Европейската комисия документ. На 18.02.2011 г. в Благоевград ще се проведе първата от поредицата кръгли маси „Земеделие и политика – връзката си ти” от Обществения дебат за общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2014 – 2020 година, съобщават от АЗПБ.