Хандбалистите на Добруджа са готови за атака на купата

Отборът е готов за атака на купата, заяви старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев. В събота и неделя във Варна ще се изиграят мачовете от файнъл фор в турнира за Купата на България по хандбал при мъжете. На този етап обаче първо мислим за полуфинала с НСА, където целта ни е победа и класиране на финал, поясни още Георги Андреев.

Хандбалистите на Добруджа са готови за атака на купата

Добруджа и НСА излизат един срещу друг в зала ДКС в събота (19 февруари) от 15.00 часа. Два часа и половина след това е другият полуфинал, противопоставящ домакина Спартак (Варна) и носителя на трофея Шумен. На следващия ден, в неделя, от 17.30 часа е решителният мач за купата.

 

Нямаме предпочитания за съперник на финала, заяви Георги Андреев. Трудно е да се прогнозира изхода от другия полуфинал, защото мачът между Спартак и Шумен се очертава като равностоен, допълни той. Не бива да разчитаме, че съперникът на финала ще е по-изморен от днес, категоричен е Андреев.

 

Единствено под въпрос за мачовете във Варна е националът Димитър Асенов, който получи разтежение на последната среща на Добруджа. Полагат се усилия той да бъде възстановен за решителните битки за купата. Всички останали хандбалисти на Добруджа са готови за срещите в края на седмицата.

 

Добричлии достигнаха за поредна година до финалната четворка за Купата на България, след като отстраниха ХК Русе и Локомотив (Варна).