Областният управител изпрати съболезнователни адреси по повод кончината на митрополит Кирил

По повод преждевременната кончина на митрополит Кирил, Областният управител Недко Марчев изпрати съболезнователни адреси до Българския патриарх Неофит и до църковното настоятелство на Варненската и Великопреславска митрополия.

Областният управител изпрати съболезнователни адреси по повод кончината на митрополит Кирил

„Нелепата смърт изпълни със скръб православните християни от област Добрич, както и миряните от цяла България. Като предстоятел на Варненската и Великопреславска епархия в продължение на близо 25 години, митрополит Кирил бе посветил живота си на всеотдайна служба на своето пастство, работеше за социална ангажираност на църквата и беше убеден, че само вярата може да спаси народа ни.



Жителите на област Добрич съпреживяват болката на всички българи и ще съхранят завинаги спомена за Дядо Владика, за неговото голямо християнско сърце, изпълнено с обич към хората!

Поклон! Дълбок поклон пред светлата му памет!“ – се казва в съболезнователните адреси на Областния управител Недко Марчев до Негово  Светейшество Българския патриарх Неофит и до Варненската и Великопреславска митрополия.