Киноложка изложба и "Трикси" започват в понеделник в Албена

Киноложката изложба Black Sea Winner`2013 започва на 24 юни – понеделник, в Албена, съобщи за пресцентъра на комплекса председателят на Българската републиканска федерацията по кинология Камен Литов.

Киноложка изложба и "Трикси" започват в понеделник в Албена

В рамките на 10 дни ще се проведат общо 23 изложби. От тях 3 международни и 20 национални. 10 от националните изложби не са български, а основно от страни от Латинска Америка, Азия и Европа. Участниците в изложбите са 6000 от 28 държави. Оценките ще дават едни от най-елитните съдии от цял свят. БРФК организира за 12-а година престижната киноложка изложба, а Албена домакинства за трети път. Участие ще вземат киноложките организации на Чили, Колумбия, Малайзия, Мексико, Молдова, Пакистан, Филипините, Шри Ланка, Тайван, Украйна.



От 24 юни до 1 юли в Албена ще се проведе международният детски фестивал на изкуствата „Трикси”, съобщават от пресцентъра на курорта. Прослушването и репетициите са насрочени за понеделник от 16 часа в Културно-информационния център. Фестивалът ще бъде официално открит на 25 юни от 11 часа, като същият ден от 14.30 е конкурсът в раздел Класика. В 20.30 часа във Фламинго Гранд ще се състои концерт на доц. Ростислав Йовчев. Той ще изнесе майсторски клас в зала "Атлантик" в 10 часа на 26 юни. Програмата на феста включва още конкурси по хореография, фолклор, пеене и др. в различни възрастови групи. За участниците в „Трикси” ще има екскурзия до Балчик и посрещане на изгрева на Камен бряг на 30 юни срещу 1 юли.