Второ място за момичетата на ВК "Добруджа 07"

Момичетата на Добруджа 07 до 12 г. завършиха на второ място в междурегионалния турнир по мини волейбол от зоните Добруджа и Странджа в Казанлък.

Второ място за момичетата на ВК "Добруджа 07"

Възпитаничките на Милена Маринова стартираха с 3 категорични победи, съобщават от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07. В началото дадоха само 8 точки на Шумен – 25-3 и 25-5. Във втория мач надделяха над Арда (Кърджали) с 25-15 и 25-15, а в третия отупаха и Чирпан с 25-10 и 25-6. В заключителния двубой за първото място волейболистките от Добрич отстъпиха с 1-2 гейма пред тима на Спартак (Варна). В първата част състезателките на Добруджа 07 загубиха с 25-10, а след това пратиха мача да се решава в тейбрек след успех във втория гейм с 25-10. В решаващата част възпитаничките на Милена Маринова допуснаха поражение с 13-15.



„Не ни достигна шанс, а може би и подценихме отбора на Спартак, който три пъти победихме преди срещите в Казанлък. Като перспектива нашия отбор е по-добре сложен, но най-хубавото е, че в страната вече се говори за Добруджа 07 като новото лице на българския волейбол. Школата ни, в която всички треньори, деца и ръководство не пожалиха сили и желание за работа, изпраща една успешна година с предпоставка за още по-големи резултати”, заяви треньорката Милена Маринова.

Припомняме Ви, че Добруджа 07 зае второто място в крайното класиране и в първенството по мини волейбол за състезатели до 12 години. Възпитаниците на Петър Пенев отстъпиха в интересен и оспорван мач с 1-2 гейма от варненския Черно море БАСК финалната среща в междурегионалния турнир при момчетата от регион Добруджа и Странджа, който се проведе в Казанлък. „Отборът показа много добра игра, независимо че загуби. В заключителния мач не ни достигна спортен шанс, но мисля, че с медалите, които получихме поставихме началото на успехите в тази възрастова група. Благодаря на всички състезатели за себераздаването, желанието за игра и стремежа им да представят по най-добрия начин града и клуба си. Благодаря на управителя на фирма "Хелиус" - Валентин Паунов, които осигури състезателните екипи и настаняването, на нашите спонсори Изида и Веник, както и на община Добрич”, заяви за пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07 треньорът на добричкия тим Петър Пенев.