Времето през следващите дни

Утре времето ще бъде слънчево с максимални температури между 23° и 28°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.


Времето през следващите дни
През нощта ще бъде ясно и тихо. Минимални температури, предимно между 8° и 13°, в София около 10°. Утре ще бъде слънчево, след обяд над източните райони с временни увеличения на облачността. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 23° и 28°, по-ниски по морския бряг – 15-21°, в София 24-25°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валеж. Почти тихо. Максимални температури - между 15° и 21°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Слънчево ще бъде над планините. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 16°, на 2000 метра около 9°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево и почти тихо. Временни увеличения на облачността ще има в неделя, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат още малко и минималните в събота и неделя ще са между 9° и 14°, а максималните между 25° и 30°. По-ниски ще остават дневните температури по морския бряг - максималните там ще са между 17° и 21°.