Заловиха трима силистренци, разбили и обрали заведение в Добричко

В ОДМВР-Силистра са задържани трима мъже, извършили час преди това взломна кражба


Заловиха трима силистренци, разбили и обрали заведение в Добричко
В резултат на предприети бързи полицейски действия, са задържани трима мъже, минути след извършена от тях взломна кражба. Криминалистите реагирали незабавно на получен тази нощ сигнал за разбито питейно заведение в село Черна, област Добрич. Към  04.00 часа, на околовръстния път край Силистра, те засекли лек автомобил „Фолксваген Голф” с варненска регистрация, управляван от 27-годишния Б.С.. С него пътували: И.И. /48г./ и И.Ч. /37 г./.
 
Полицейските служители предприели проверка на автомобила, при която били открити голямо количество цигари, алкохол, хранителни и захарни изделия. Установено било, че часове по-рано тримата мъже разбили вратата на питейно заведение в добричкото село, откъдето откраднали стоките и наличната в касата парична сума. В автомобила криминалистите намерили още маски и ръкавици, с които се предполага, че са извършвани кражби. Открит е и газов пистолет, чийто произход се изяснява.

Предстоят претърсвания в домовете на мъжете, които са от близко до Силистра село. Те са задържани за срок до 24 часа. Двама от тях – И.И. и И.Ч., са регистрирани за предишни кражби от търговски обекти. Работата по случая продължава.