Условно наказание за софиянец, заловен с марихуана в Кранево

Наказание 10 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок бе наложено на 37-годишният Д. Хр. Хр. от София, след като Районен съд – Балчик одобри сключеното между него и Районна прокуратура споразумение за приключване на наказателното му дело в досъдебното производство.

Условно наказание за софиянец, заловен с марихуана в Кранево

По силата на споразумението той е признат за виновен в това, че 02.10.2012 г. в Кранево, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – марихуана с тегло 50,6 грама на стойност 303,60 лв. и воден разтвор на метадон – 1,9 милилитра на стойност 8 лв., всичко на обща стойност 311, 60 лв., в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества.



Д. Хр. заяви пред съда, че се признава за виновен и доброволно е подписал споразумението. Той се отказва от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на споразумението на влязла в сила присъда.
Районен съд – Балчик прецени, че постигнатото споразумение отговаря на изискванията на закона и морала и го одобри. Наказателното производство срещу Д. Хр. е прекратено.


Съдът постанови веществените доказателства по делото да бъдат унищожени, след влизане в сила на определението за одобряване на споразумението.