Калиакра с трета поредна победа в контролите

Калиакра спечели и третия си мач от подготвителния лагер, проведен в Мелник. Днес в Сандански, футболистите на Тони Здравков се наложиха с 0:2 над местния Вихрен. Головете за каварнския тим отбелязаха Иван Александров и Даниел Шмедин.

Калиакра с трета поредна победа в контролите
Двубоят започна с по-активни действия на Калиакра и още в 6-та минута силен удар на Детелин Димитров бе спасен от вратаря на Вихрен Бахтерлиев. Две минути по-късно последователни удари на Десислав Русев и Майкъл Тевия бяха отразени от стража на домакините.

Калиакра откри резултата в 26-та минута, когато Иван Александров засече с глава центриране на Детелин Димитров. Със слабата си намеса вратарят на Вихрен също спомогна за попадението. В 34-та минута Александров отново стреля към вратата на Вихрен, но този път бе неточен.

На почивката Антони Здравков пусна почти изцяло нов състав, като на терена от титулярите остнаха само Мартин Димов и Антон Петров. През втората част мачът се игра основно в половината на Вихрен, но футболистите на Калиакра вкараха само един гол. В 56-та минута Кичуков стреля силно от далеч, но ударът бе избит от защитник на домакините от голлинията. Вторият гол падна в 72-та минута, след като Шмедин засече центриране отдясно и на празна врата вкара за 0:2.

По време на лагера в Мелник Калиакра спечели и трите си изиграни контроли - срещу Малеш (Микрево) 6:1, срещу Ботев (Враца) 1:0 и срещу Вихрен (Сандански) 2:0.

Футболистите се прибират днес в Каварна, където ще подновят тренировки във вторник.