Съдят младеж, хванат с мара

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 25-годишния Н. П. К. от град Балчик.

Съдят младеж, хванат с мара
Районна прокуратура – Балчик е повдигнала срещу него обвинение за това, че на 20.11.2012 г. на кръстовището за Двореца е придобил и държал 15,27 гр. марихуана на стойност 91,62 лв. Държавното обвинение предлага той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред.
 
Според прокурорското постановление, при претърсване на лек автомобил „Опел Астра”, в който е пътувал Н. К., между предните седалки бил открит и иззет плик от кроасан със суха зелена тревна маса. При полеви тест тя реагирала на марихуана.
 
25-годишният и негов приятел посетили Варна. Пътували с автомобил, шофиран от другия мъж. Разходили се и подсъдимият, без да каже на приятеля си, се срещнал с непознато за него момче и купил наркотичното вещество. Сложил го в рекламна брошура, а след това в празна опаковка от кроасан. На връщане поставил опаковката между двете предни седалки. При прибирането им в Балчик, около 18,30 ч. те били спрени за проверка, при която била намерена марихуаната.
 
Н. К. е признал вината си в досъдебното производство и е изразил съжаление за стореното. Прокуратурата посочва, че случаят е маловажен и с деянието не са причинени вреди. Като има предвид тези обстоятелства държавното обвинение намира, че са налице основания той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред. Предвиденото по закона наказание е глоба до 1000 лв.