Млад добрички волейболист впечатли Плачи, канят го на лагер с националите

Волейболистът Илия Петков получи покана за включване в подготвителния лагер на националния ни отбор - юноши младша възраст, който се подготвя за участие в европейското първенство през април, информират от пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07.

Млад добрички волейболист впечатли Плачи, канят го на лагер с националите
17-годишният състезател е впечатлил с изявите си треньорът на мъжкия ни национален тим Камило Плачи, както и наставника на юношеските ни национали Иван Халачев по време на срещите от група „А” на финалната фаза от държавното първенство при юношите старша възраст.

В добричкия клуб е получено писмо от Българската федерация по волейбол, с което информират Добруджа 07 за поканата към състезателя и че той трябва да се яви на лагера в София, започващ на 14 март. Петков е в разширения състав на „лъвовете”, като по време на тренировките на националите в столицата националният селекционер ще определи титулярите за евромачовете.  

Тимът ни воден от Иван Халачев ще участва в шампионата на Стария континент от 12 до 21 април, като попадна в групата в Белград (Сърбия), а другият поток и финалите ще бъде в Лакташи (Босна и Херцеговина). Съперници на „трикольорите” ни ще бъдат селекциите на домакина Сърбия, Русия, Турция, Франция и Финландия. Първите 4 състава от двете групи продължават напред за определяне на медалистите и останалите места в ТОП 8. Първите 6 тима в крайното подреждане ще получат квоти за участие на световното първенство в Мексико през юни.

Преди форума кадетите ще бъдат от 14 март на подготовка в София – ще спят в хотела на Борислав Кьосев, ще тренират в зала "Христо Ботев", а фитнес заниманията ще бъдат в "Арена Армеец". В столицата ни юношите набор 1995 и 1996 ще имат контроли, които ще бъдат генерална репетиция за Евро 2013.