Тригодишна ефективна присъда за кражби получи 20-годишен балчиклия

Наказание 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Районен съд – Балчик на 20-годишния Из. Г. Ис. от Белия град.

Тригодишна ефективна присъда за кражби получи 20-годишен балчиклия
Той е осъден да излежи отделно 2  години лишаване от свобода по предходна присъда за кражба.

Из. Ис. бе признат за виновен в това, че на 24.03.2012 г. и на 28.03.2012  г. в гр. Балчик от бараки и лодки в рибарско селище „Морска гара”, в условията на рецидив, чрез взлом – разбиване на кубрици на лодки, катинари и фризери, откраднал риба, облекла и гориво, собственост на 10 балчиклии, на обща стойност 294,38 лв.

Районен съд – Балчик допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие по молба на подсъдимия и след като той призна вината си и фактите в обвинителния акт срещу него. Съдът групира това наказание с наложена му присъда, влязла в сила на 13.11.2012 г. С нея е осъден на 8 месеца лишаване от свобода за кражба. Съдът определи той да изтърпи по-тежкото – 12 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор от закрит тип.

Из. Ис. отделно ще изтърпи наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, наложено му от същия съд по присъда, влязла в сила на 08.03.2011 г.  

По делото е установено, че Из. Ис. е работил като рибар и познавал ощетените.

Присъдата на Районен съд – Балчик подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич.