Фалшив сигнал за отвличане на момиче вдигна на крак полицията

Районните управления в КК Албена и град Каварна издирваха изчезналите деца.

Фалшив сигнал за отвличане на момиче вдигна на крак полицията
Днес в 10:11 часа на тел. 112 е получен сигнал от младеж, че ученичка от седми клас от варненско училище е отвлечена с черна кола, вероятно “Хонда”, управлявана от мъж с качулка.
    
Незабавно на сигнала се отзовава екип на Трето РУП Варна, уведомени са всички служби и районни управления на ОД на МВР – Варна и започва издирването на описания автомобил.
    
След среща с класния ръководител и съученици на момичето се изяснява, че сигналът е подаден от съученици на момичето. При вида на полицаите и инспектора от детска педагогическа стая децата обяснили, че съученичката им не е отвлечена, а са се наговорили помежду си да подадат сигнала, за да разтревожат родителите й, с които тя била в конфликт от предния ден.
 
Изяснило се, че момичето и две години по-голям неин приятел имали намерение да посетят Каварна.
    
Въпреки че се изяснява, че отвличане няма, издирването на двете деца продължава, тъй като родителите им не знаели къде са. Описанието им е предадено на РУП - Албена и РУП – Каварна, които също започват да ги издирват. Около 11:27 часа, три минути преди да отпътуват за Каварна, момичето и младежът са намерени на автогарата във Варна и отведени в РУП.

Образувана е преписка, със случая се занимават инспектори от детска педагогическа стая.