Енерго-Про ще проверява високите януарски сметки по собствена инициатива

ЕНЕРГО-ПРО стартира проект ЕНЕРГО прозрачност, в рамките на който компанията ще предложи на свои клиенти да извърши проверка на сметката за електроенергия за януари, ако тя се отклонява от обичайното потребление

Енерго-Про ще проверява високите януарски сметки по собствена инициатива
Проверката ще включва сваляне на показанията на електромера на място в присъствието на клиента или негов представител, а при необходимост и проверка на електромера с еталонен уред. Компанията се ангажира, при констатиране на някакво несъответствие, да върне парите на клиента в случай, че той вече е платил сметката си или да я анулира, ако тя все още не е платена. Тази услуга е безплатна за клиента.

До момента са консултирани 7480 клиенти по телефона и 3543 клиенти в центровете за обслужване на клиенти относно сметките за януари. В компанията са постъпили 750 писмени жалби.

От всички проверени до момента сигнали няма констатиран нито един случай на надписана или сгрешена сметка. В един отделен случай клиент се е жалвал от неправилно отчитане. Проверката констатира, че е начислена служебна енергия, поради неосигурен достъп на отчетник до електромера. След направената проверка на адреса, сметката на клиента е коригирана.

Компанията няма да прекъсва захранването на клиентите, чиито сигнали са в процес на проверка и не е необходимо те да заплащат задължението си за януари, докато не получат отговор от дружеството на подадения от тях сигнал.

Допълнителна информация и разяснения относно сметките за електроенергия и индивидуалния отчетен период можете да получите на денонощния телефон 0700 161 61, имейл адрес: service@energo-pro.bg или в най-удобния център за обслужване на клиенти. Списък с адресите на центровете за обслужване на клиенти е поместен на: http://www.energo-pro.bg/bg/Kyde-sme-nie, съобщават от компанията.