Слабаков: Здравният закон е абсолютно фашистки

На цигара, кафе и танци около хиляда пушачи се събраха на протест пред парламента за отмяна на тоталната забрана за пушене на открити обществени места.

Слабаков: Здравният закон е абсолютно фашистки
Всеки закон, който не работи за българските граждани трябва да се разкара, заяви един от хедлайнерите на протеста режисьорът Андрей Слабаков. Това е един такъв закон, посочи той, визирайки закона за здравето, където се забранява пушенето на закрити обществени места. Според него другите неработещи закони са законите за парното и за ЕРП-тата.

Според Слабаков здравният закон е абсолютно фашистки закон. Това е любимият закон на Хитлер, изтъкна Слабаков и припомни, че именно Хитлер е първият политик, който се опитал да въведе пълната забрана за пушенето, но не е успял.

Слабаков се надява демократична България също да не успее и забраната да отпадне. Цяла Европа го махна този закон. Ние тепърва го въвеждаме, посочи още режисьорът. Според него от този закон явно полза имат наркопласьорите и наркокартелите. Жалко, че нашето правителство не взема пари от тях, подчерта режисьорът. Ние не желаем да се пуши навсякъде, обясни той и допълни, че протестиращите искат да има зони за пушачи и за непушачи в заведенията.

Аз се чувствам като животно да излизам навън да пуша на студа, каза още Слабаков и обясни, че Джоко Росич в момента е болен, защото е принуден да пуши на студа. Това не е никакво здравеопазване, категоричен е Слабаков.