49-годишен е подсъдим за поредно шофиране без книжка

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 49-годишния Ив. Хр. Ив. от Бяла Слатина

49-годишен е подсъдим за поредно шофиране без книжка
Районна прокуратура е повдигнала срещу него обвинение за това, че на 20.08.2011 г. около 22 часа в Кранево, община Балчик, е шофирал лек автомобил, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наказването му с постановление на Началника на Районно управление „Полиция” - Бяла Слатина, влязло в сила от 08.07.2011 г.,  за същото деяние.

Според обвинителния акт, на 20.08.2011 г. полицейски патрул спрял за проверка в Кранево лек автомобил „Опел”, с обвиняемия зад волана. Той не представил шофьорска книжка, затова полицаят направил справка в  оперативната дежурна част. Оттам му съобщили, че обвиняемият не е правоспособен водач.

Приложена по делото справка от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Враца, показва, че свидетелството за управление на МПС на Ив. Ив. е било отнето със Заповед на началника на РУП -Бяла Слатина от 23.09.2007 г. Обвиняемият не направил постъпки за възстановяване на правата му като водач и от 23.09.2007 г. той не е правоспособен. Въпреки това, той шофирал автомобил и бил наказан за това от Началника на РУП - Бяла Слатина с глоба в размер на 300 лв. Санкцията влязла в сила на 08.07.2011 г. В досъдебното производство Ив. Ив. се е признал за виновен и е дал обяснения.

Той има средно образование, не е семеен, безработен е, осъждан.